Montenegró

Kora őszre tervezett nyaralásod Montenegró partjainál még felejthetetlenebb lehet, mint főszezonban! A hőmérséklet már elviselhető, a tengervíz még kellemes, a part menti városokat pedig javarészt elkerülik az esőfelhők.

Retúr repülőjegy Budapestről feladott poggyásszal; 8 nap/7 éjszaka Budvában 4 csillagos apart-hotelben 56.305 Ft / főtől tervezhető (bejegyzés időpontjában rendelkezésre álló adatok alapján).

példa dátum: 2022. szeptember 24. - 2022. október 1.

De mit is tartogat számunkra Montenegró tengerpartja!? A teljesség igénye nélkül:

  • A rendezett óvároson kívül Budva környéke sok szép tengerparttal büszkélkedhet, mint pl. az óvárostól nyugatra lévő Mogren Beach, valamint dél-keletre Rafailovicinál az apró Stone Beach.

  • A Kotori-öbölben számos hangulatos város található, kezdve magával Kotor városával és a felette húzódó erőddel. Perast szintén kihagyhatatlan nevezetesség a piciny kolostor szigetekkel.

  • Herceg Novi virágzó városa szintén a Kotori-öbölben található, de érdemes egy külön napot rászánni. Herceg Novi egy csodás, dombos területen fekszik, rengeteg szűk, meredek utca és sok lépcső található. Számtalan virágzó fa és bokor díszíti a környéket.

  • Sveti Stefan képeslapokról és turisztikai reklámokból ismert szigete ugyan nem látogatható, de a kilátás, a természeti szépségek és a rendezett tengerpartok miatt mindenképpen érdemes felkeresni.

  • Petrovac városát a csodás, 600 méter hosszan elhúzódó homokos strand miatt érdemes felkeresni. A környék természeti szépségekben sem szűkölködik, továbbá a plázs előtt húzódó két sziget látványa is rabul ejtő. A szigetek környéke a búvárok egyik közkedvelt merülési helyszíne.

Montenegró északi részéről akár a közeli Dubrovnikot is fel lehet keresni Horvátországban, ugyanis naponta többször közlekedik menetrend szerinti Flixbus járat.

Podgorica repülőteréről egy röpke óra alatt tudjuk elérni a budvai tengerpartot. Több utazó esetében, autóbérlés nélkül transzferrel a legegyszerűbb az eljutás, melynek ára 45 €/autó. A fent említett látnivalókhoz pedig Budva központi pályaudvaráról helyi buszokkal is elutazhatunk.

Beutazást és az országban történő tartózkodást érintő aktuális információk IDE kattintva érhetők el.

Személyre szabott, egyéni utatok teljes körű megtervezéséhez, tanácsadáshoz jelentkezzetek a Kapcsolatok menüpontban található elérhetőségek egyikén, vagy töltsétek ki az igényfelmérő kérdőívet.